top of page

SERVICIILE NOASTRE

EVALUARE 

kinetoterapeutul efectueaza evaluare cu goniometrul la domiciliul pacientului

     Evaluarea constă într-un examen clinic care presupune intervievarea pacientului referitor la istoricul medical, stilul de viață, profilul psihologic și un control fizic minuțios. Alături de acestea vor fi analizate și datele paraclinice: radiografii, RMN-uri, analize medicale și alte investigații.
     În urma evaluării tuturor datelor obţinute despre pacient, se stabileşte tratamentul fiziokinetoterapeutic personalizat, ce poate fi ulterior modificat sau completat în funcţie de evoluţia pacientului.

KINETOTERAPIE

kinetoterapeutul efectueaza exercitii cu elasticul la domiciliul pacientului

     Kinetoterapia sau „gimnastică medicală” are ca scop redarea mobilităţii articulare, a forţei şi rezistenţei musculare prin exerciţii fizice specifice.
     Prin kinetoterapie, creşte capacitatea musculară de a face efort, îmbunătăţeşte mobilitatea articulară, coordonarea şi echilibrul, corectează respiraţia şi postura corpului şi duce la  
dispariția durerilor.
     Această formă de terapie constă in exerciţii fizice cu
largă aplicabilitate, folosită frecvent în afecţiuni traumatologice, reumatologice, chirurgicale, neurologice, ale căilor respiratorii şi ale aparatului cardiovascular. Este recomandată în special după fracturi, intervenţii chirurgicale, după o perioadă de imobilizare, după contuzii, rupturi musculare, entorse sau luxaţii, dureri de spate, cauzate adesea de poziţii vicioase de lucru sau de somn, ridicare de greutăţi şi mişcări efectuate incorect sau de afecţiunile discale precum lumbago, lombosciatică sau hernie de disc.
     Sarcina kinetoterapeutului este să aleagă pentru fiecare pacient în parte
cele mai potrivite programe de exerciții, tehnici și recomandări pentru a stimula și echilibra organismul.

FIZIOTERAPIE

asezare corecta electrozi COMPEX in cadrul sedintei de fizioterapie la domiciliu

     Fizioterapia reprezintă o metodă de tratament,realizată cu ajutorul unor aparate și dispozitive medicale care în baza agenților fizici (lumină, caldură, electricitate, unde magnetice, unde mecanice) poate contribui la:

 • calmarea durerii

 • reducerea inflamaţiilor articulare sau musculare

 • eliminarea contracturilor, reducerea edemelor

 • stimularea contracţiilor musculare şi a circulaţiei sângelui, cu efecte antiinflamatoare şi relaxante

     Este recomandată la orice varstă, iar printr-un program personalizat și bine executat, calitatea vieții pacientului poate fi imbunătațită foarte mult.

MASAJ TERAPEUTIC

kinetoterapeutul realizeaza terapia punctelor trigger in cadrul unei sedinte de masaj la domiciliu

     Masajul reprezintă un set de manevre de tip manual sau tehnic, prin care se ia contact cu tegumentul pentru a stimula pielea și țesuturile adiacente, cu scopul determinării unor reacții vasculare, biochimice, de stimulare senzitivă și de inducere de reacții de tip reflex. Scopul inducerii unor astfel de reacții este unul terapeutic și/sau recuperator. Efectele și beneficiile masajului terapeutic sunt:

 • deblocarea tensiunilor musculare, 

 • eliminarea edemelor,

 • creșterea și menținerea tonusului muscular,

 • detoxifierea organismului,

 • stimularea circulației sanguine și limfatice.  

     In funcție de evaluarea kinetoterapeutului, se stabilesc procedurile de masaj terapeutic utile pacientului și zonele asupra caroră se va interveni. Masajul terapeutic se poate adresa unor zone ale corpului (membre, spate, zona cervicală, umeri) sau întregului corp.

TERAPIE MANUALA

kinetoterapeutul realizeaza mobilizare articulara pacientului la domiciliu

     Terapia manuală reprezintă un ansamblu de tehnici kinetoterapeutice, aplicate local, cu rolul de a imbunătăți capacitatea funcțională și motorie a organismului, favorizând recuperarea medicală a pacientului. Terapia manuală este asociată cu manipulări sau mobilizări și este combinată cu tehnici de kinetoterapie (terapia puctelor trigger, bandajare neuro-musculară, stretching global) care atenuează durerea și tratează diferite afecțiuni ale aparatului locomotor.

PREGATIRE FIZICĂ

pacientii executa exercitii kinetoterapeutice de izometrie

     Pregătirea fizică generală reprezintă un ansamblu de capacități fizice necesare pentru succesul activității sportive și constituie unul dintre cei mai importanți factori ai antrenamentului sportiv . Într-un program de pregătire organizat, pregătirea fizică urmărește următoarele etape :

 • pregătire fizică generală,

 • pregătire fizică specifică sportului respectiv,

 • perfecționarea calităților motrice specifice (forță, viteză, rezistență, îndemânare, etc)

     Indiferent de specificul sportului practicat, sarcina de bază a pregătirii fizice este de imbunătațire a capacității de efort. Aceasta permite organismului o adaptare la creșterea continuă a cerințelor de pregătire fizică și psihologică necesare în sport.

DRENAJ LIMFATIC

Aparat de presoterapie sau drenaj limfatic in actiune

    Drenajul limfatic sau Presoterapia este o metodă modernă, ce presupune realizarea unui drenaj limfatic cu ajutorul aparatului Normatec 3.0, tehnologie modernă creată în acest scop. (Sistemul limfatic de la nivelul organismului nostru are ca rol principal eliminarea toxinelor din corp). Principalul obiectiv al acestei metode este îmbunătățirea circulației sângelui și limfei la nivelul picioarelor. Efectul imediat este cel de eliminare al toxinelor.

    Se recomandă persoanelor care suferă de :

 • Probleme circulatorii cum ar fi picioare grele, umflate

 • Retenție de apă

 • Microcirculație periferică defectuoasă

 • Dureri musculare la nivelul picioarelor

 • Sportivilor sau persoanelor active fizic, după antrenamente

 • Probleme de greutate

 • Celulită

    Este contraindicat persoanelor cu tromboflebită acută, edem acut pulmonar, insuficiență cardiacă, infecții acute, tromboză venoasă profundă, răni sau leziuni la nivelul picioarelor, tumori, cancere, afecțiuni dermatologice severe, istoric medical de AVC, afecțiuni renale.

evaluare
kinetoterapie
fizioterapie
masaj terapeutic
terapie manuala
pegatire fizica
DRENAJ LIMFATIC
bottom of page