SERVICIILE NOASTRE
EVALUARE

Evaluarea constă într-un examen clinic care presupune intervievarea pacientului referitor la istoricul medical, stilul de viață, profilul psihologic și un control fizic minuțios. Alături de acestea vor fi analizate și datele paraclinice: radiografii, RMN-uri, analize medicale și alte investigații.
În urma evaluării tuturor datelor obţinute despre pacient, se stabileşte tratamentul fiziokinetoterapeutic personalizat, ce poate fi ulterior modificat sau completat în funcţie de evoluţia pacientului.
KINETOTERAPIE

Kinetoterapia sau „gimnastică medicală” are ca scop redarea mobilităţii articulare, a forţei şi rezistenţei musculare prin exerciţii fizice specifice.
Prin kinetoterapie, creşte capacitatea musculară de a face efort, îmbunătăţeşte mobilitatea articulară, coordonarea şi echilibrul, corectează respiraţia şi postura corpului şi duce la dispariția durerilor.
Această formă de terapie constă in exerciţii fizice cu largă aplicabilitate, folosită frecvent în afecţiuni traumatologice, reumatologice, chirurgicale, neurologice, ale căilor respiratorii şi ale aparatului cardiovascular. Este recomandată în special după fracturi, intervenţii chirurgicale, după o perioadă de imobilizare, după contuzii, rupturi musculare, entorse sau luxaţii, dureri de spate, cauzate adesea de poziţii vicioase de lucru sau de somn, ridicare de greutăţi şi mişcări efectuate incorect sau de afecţiunile discale precum lumbago, lombosciatică sau hernie de disc.
Sarcina kinetoterapeutului este să aleagă pentru fiecare pacient în parte cele mai potrivite programe de exerciții, tehnici și recomandări pentru a stimula și echilibra organismul.
FIZIOTERAPIE

Fizioterapia reprezintă o metodă de tratament,realizată cu ajutorul unor aparate și dispozitive medicale care în baza agenților fizici (lumină, caldură, electricitate, unde magnetice, unde mecanice) poate contribui la:
-
calmarea durerii
-
reducerea inflamaţiilor articulare sau musculare
-
eliminarea contracturilor, reducerea edemelor
-
stimularea contracţiilor musculare şi a circulaţiei sângelui, cu efecte antiinflamatoare şi relaxante
Este recomandată la orice varstă, iar printr-un program personalizat și bine executat, calitatea vieții pacientului poate fi imbunătațită foarte mult.
MASAJ TERAPEUTIC

Masajul reprezintă un set de manevre de tip manual sau tehnic, prin care se ia contact cu tegumentul pentru a stimula pielea și țesuturile adiacente, cu scopul determinării unor reacții vasculare, biochimice, de stimulare senzitivă și de inducere de reacții de tip reflex. Scopul inducerii unor astfel de reacții este unul terapeutic și/sau recuperator. Efectele și beneficiile masajului terapeutic sunt:
-
deblocarea tensiunilor musculare,
-
eliminarea edemelor,
-
creșterea și menținerea tonusului muscular,
-
detoxifierea organismului,
-
stimularea circulației sanguine și limfatice.
In funcție de evaluarea kinetoterapeutului, se stabilesc procedurile de masaj terapeutic utile pacientului și zonele asupra caroră se va interveni. Masajul terapeutic se poate adresa unor zone ale corpului (membre, spate, zona cervicală, umeri) sau întregului corp.
TERAPIE MANUALA

Terapia manuală reprezintă un ansamblu de tehnici kinetoterapeutice, aplicate local, cu rolul de a imbunătăți capacitatea funcțională și motorie a organismului, favorizând recuperarea medicală a pacientului. Terapia manuală este asociată cu manipulări sau mobilizări și este combinată cu tehnici de kinetoterapie (terapia puctelor trigger, bandajare neuro-musculară, stretching global) care atenuează durerea și tratează diferite afecțiuni ale aparatului locomotor.
PREGATIRE FIZICĂ

Pregătirea fizică generală reprezintă un ansamblu de capacități fizice necesare pentru succesul activității sportive și constituie unul dintre cei mai importanți factori ai antrenamentului sportiv . Într-un program de pregătire organizat, pregătirea fizică urmărește următoarele etape :
-
pregătire fizică generală,
-
pregătire fizică specifică sportului respectiv,
-
perfecționarea calităților motrice specifice (forță, viteză, rezistență, îndemânare, etc)
Indiferent de specificul sportului practicat, sarcina de bază a pregătirii fizice este de imbunătațire a capacității de efort. Aceasta permite organismului o adaptare la creșterea continuă a cerințelor de pregătire fizică și psihologică necesare în sport.